Harissa


M-a pocnit. Vreau să fac un borcănel de Harissa, un sos folosit în nordul Africii, în special în Tunisia, destul de aromat şi foarte, foarte iute.

Am găsit chimen, coriandru, ulei de măsline, usturoi, sare, apă, toate rahaturile, daaaaar… de vreo două zile caut ardei iuţi. Am găsit ardei în Piaţa Moghioroş, Cora, Billa, Market Primăvara, Albinuţa, vreo 3 magazine din cartier, alte 5-6 magazine din oraş, alese la întâmplare. Toţi aveau formă de ardei iuţi, miroseau a ardei iuţi dar aveau gust de ardei graşi, pooooate puţin picanţi. Dar ăia iuţi unde naiba sunt? Cei care, după ce muşti cam 3 mm din vârf, simţi cum te furmică limba. Unde-s cei în formă de clopot? Dar cei mici şi ai dracu? Sau cei roşii, de vreo 5 cm, care, deşi nu-s aşa cum aş vrea eu, sunt totuşi iuţi. Nu mă interesează să fie neapărat roşii. Pot fi şi verzi, galbeni, roz în dungi sau maro cu picăţele. DAR VREAU SĂ FIE NAIBII IUŢI!!!!

Mai am câteva şanse… Doi amici mi-au promis că mă vor ajuta cu nişte ardei mai ai dracului. Mâine am să trag o tură şi în Obor.

Când am să găsesc, am să păstrez unul pentru seminţe. Mă apuc să îi cresc în ghiveci, în cameră, pe pervaz..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *