Monthly Archives: June 2008

sec

Totul e mort, împuţit, alb murdar. Gri, praf, oameni seci, mucuri de ţigări, chimicale la 2 litri, apă de robinet la 5 litri…o bere uitată în congelator de ieri seară… Mi-e greaţă. De tine, de mine, de noi, de toţi. Un ventilator obosit, o draperie neagră…mai neagră decât cea de ieri. Încă o noapte albă, încă o dimineaţă jeagoasă, încă o zi lipicioasă de atâta transpiraţie.

Bună dimineaţa, viaţă!

Ce NU poate face telefonul mobil

Am primit şi eu, ca mulţi alţii probabil, următorul mesaj pe mail acum 2-3 zile:

Ce poate sa-ti faca telefonul mobil, despre care tu nici nu stiai?

1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume. Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca!
2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca!

3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou. Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM. Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane.

Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului.

Trecând peste faptul că am draci pentru că am început să primesc spam şi de la rude, ofer următoarele explicaţii:

1. adevărat dar incomplet. Alt nr de urgenţă pe care-l poţi forma cu
tast blocată sau fără sim: 911

2. tâmpenie. Este imposibil ca undele radio transmise de telecomanda
maşinii să se transmita prin telefon. Să nu mai vorbim de
telecomenzile pe infraroşu (da, da, pentru masini, există)

3. tâmpenie! *3370# funcţionează doar pe nokia ţi activează un codec
de sunet mai bun. Rezultatul este o calitate a convorbirii mai bună ŞI
aprox 10% viaţă MAI MICĂ a bateriei. #3370# pentru dezactivare, viaţă
a bateriei cu maxim 10% mai mare.

4. tâmpenie parţială. În străinătate se face. În rRomânia nu-ţi
blochează nici dracu telefonul.

5. ştiaţi că telefonul mobil se poate folosi şi pentru…dat/primit
telefoane şi mesaje text?

6. Gîndeşte. ÎNCEARCĂ.

Sunteţi mulţumiţi, copii? Dacă da, trimiteţi acest mesaj la câţi mai mulţi prieteni. Fiţi (b)oi.

Mania buzz-ului

Mâine …pardon, astăzi la ora 8 dimineaţa am examen.

Pentru că am obiceiul să dorm ca un porc şi să nu mă trezesc la timp, las pc-ul deschis cu programul de alarmă pornit şi boxele date tare. Asta pe lângă alarmele puse pe cele două mobile şi vecinul de sub mine care la 7:30 fix pune manele (7:30 e prea târziu, dar aş avea sanse să întârzii “doar” 20 de minute)… Eh, de fiecare dată când las pc-ul deschis, am prostul obicei să rămân online şi pe mess. Şi de fiecare dată când fac asta, se găsesc câte doi-trei care să bage buzz-uri ca nebunii, în loc de “sal”-ul clasic, normal. Şi de fiecare dată insistă. Nu conteză că acolo undeva scrie “Idle for 2 hours”, de exemplu.. Domniile lor vor să converseze.

Şi că tot mi-am adus aminte… O proastă, acum 2 luni… Cât creier trebuie să (nu) ai pentru ca, atunci când cineva e idle de 6 ore de exemplu, să dai buzz-uri în nesimţire şi să laşi mesaje de genul “de ce nu îmi răspunzi? mă supăăăăr pe tineee”. Să nu mai spun de bip-uri şi mesaje de toată jena pe mobil, când vede fufa dracului că nu mă teleportez la un calculator, să îi fac ei plăcere şi să dau din taste pentru ea.

E ora 2:30 AM, eu am dormit 3 ore şi mi s-a futut tot cheful de somn…

Că tot am draci… De ce dracu sunt atât de mulţi ţânţari şi alte gângănii în Bucureştiul ăsta?! Căcat de oraş.

Noua siglă Dacia


Am văzut şi eu astăzi o Dacia Sandero prin trafic… La o primă vedere pare interesantă maşinuţa, cel puţin din exterior arată destul de ok. Ceea ce m-a şocat totuşi a fost ce am văzut pe grila-radiator a maşinii… Chiar vor cei de le Renault să schimbe sigla veche cu asta? Arată ca un desfăcător de bere…