În bermude pe 2 roţi

Primăvara copacii înverzesc (de ciuda betoanelor din Buciureşti), flocirelele înfloresc, mândrele îşi leapădă blănurile de iarnă şi ies la plimbarică în costumaţii din ce în ce mai provocatoare, iar albinuţele încep să zumzăie printre conserve… Desigur, nu vorbesc de albinuţele ce se plimba printre floricele, ci de cele strunite de călăreţi în armură, cu două roţi, şa şi mulţi căluţi sub rezervoare.

Oricum… Mă plimbam într-o zi pe lângă Piaţa Sălăjan, cand aud un zumzet nervos la semafor. Mă opresc, mă uit, rămân mască. Până să mă dezmeticesc şi să scot telefonul din buzunar pentru a face o poză băjetului, face dreapta şi opreşte, ori din cauză că a strigat careva după el, ori pentru a răspunde la telefon (de parcă ar conta).

Din păcate, mulţi dintre călăreţii de care vorbeam mai sus sunt dobitoci şi nu realizează că armurile formate din păr, ochelari de soare, tricou, pantaloni scurţi şi şlapi nu îi va ajuta cu nimic în momentul în care vor fi împraştiaţi pe asfalt, ori din cauza neatenţiei lor, ori din cauza unuia care a uitat să verifice oglinzile înainte de a schimba banda. Pentru că da, de pe motor se mai şi cade. Şi hai să zicem că legea nu spune nimic în ceea ce priveşte cizmele, pantalonii şi geaca de motor, dar casca unde-o fi? O fi mâncat-o cuţu? Măcar şlapii se asortează cu motorul…

One thought on “În bermude pe 2 roţi

  1. Pingback: În pozele de mai jos sunt viitorii tăi rinichi… | Jurnal Intrerupt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.